PASTÍS DE CARN EXPRÉS

Ingredients

  • 400g de carn picada de vedella
  • 400g de carn picada de porc
  • 4 patates mitjanes
  • formatge ratllat
  • 2 ous
  • 2 grans d’all
  • salsa de tomàquet
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre
  • nou moscada
  • julivert picat

Preparació

Posa a coure els ous en una cassola amb aigua a punt d’ebullició durant 10 minuts. Escorre, deixa refredar, pela, pica i reserva.

Pela i trosseja les patates i posa a coure en un cassó amb aigua i una mica de sal. Escorre i passa pel passapuré. Salpebra i afegeix un rajolí d’oli. Barreja i reserva.

Pela i pica un gra d’all i barreja les carns en un bol. Salpebra i assaona al gust amb nou moscada i cuina en una paella amb un raig d’oli. Afegeix unes cullerades de salsa de tomàquet i barreja. Assaona. Escorre i retira a un bol. Barreja amb l’ou cuit i una mica de julivert picat. Afegeix més tomàquet, al gust.

Col·loca la barreja de carn a la base d’una font apta per a forn. Cobreix amb el puré de patata i empolvora per sobre el formatge ratllat. Gratina (amb el forn preescalfat) 2-3 minuts.

Serveix el pastís de carn amb el puré de patata gratinat.

Aquest pastís és la versió ràpida. Però podeu donar-li moltes voltes. Un puré més elaborat. Una salsa de tomàquet cassolana. Una barreja de carns més agossarada, vosaltres mateixos.

Que aprofiti.