MARCA CUINA CATALANA

cuinacatalanaEl Projecte Marca Cuina Catalana va néixer l’any 2001 des de l’Institut Català de la Cuina i la Fundació Viure el Mediterrani emmarcat en un procés més ampli d’estudi, reflexió i promoció de la cuina catalana, marcat, entre d’altres, pels dos congressos que van tenir lloc els anys 1981-1982 i 1994-1995. La primera fase es va centrar en la recopilació, la validació i l’homologació del receptari de Catalunya i amb la publicació del Corpus de la Cuina Catalana el novembre de 2006.

El juny de 2009 es va presentar el projecte a París a les conferències Comment mettre en valeur notre Patrimonie Gastronomique et le transmettre aux générations futures.

El novembre del mateix any, el Corpus de la Cuina Catalana es va presentar a les conferències sobre Inventaris del Patrimoni Alimentari organitzades per l’IEHCA (Institut Européen d’Histoire et des Cultures de l’Alimentation) a Tours. Durant les jornades es va constatar que Catalunya és un dels pocs països que compten amb un inventari de receptes tradicionals, fet que va despertar l’admiració de França, Suïssa o Itàlia, entre d’altres.

El maig de 2011 es publica una edició revisada i ampliada, titulada Corpus del patrimoni culinari català, que el març de 2012 ha rebut el primer premi dels prestigiosos Gourmand World Cookbooks, en la modalitat cuina mediterrània.

Marca Cuina Catalana disposa d’un logotip, segell de qualitat dels plats i els productes que conformen la cuina catalana.

La tria d’aquest logotip es va fer per concurs públic i amb l’assessorament de Consell Directiu de l’ Associació de Directors d’Art i Dissenyadors (ADG-FAD).